Mijn naam is Jurgen Boerleider, geboren in 1986 te Paramaribo, Suriname. Ik ben opgegroeid op de Nederlandse Antillen, waar ik vanaf mijn 3e tot aan mijn 16e heb gewoond. In deze periode kon ik de taal leren en kennis maken met de Antilliaanse cultuur. Daarnaast genoot ik van verschillende sporten. Sport is altijd al een groot aandeel in mijn leven geweest. Zelf deed ik aan karate, voetbal en tennis. Deze drie sporten heb ik met veel plezier mogen beoefenen.

Op mijn 16e ben ik van Bonaire naar Amsterdam Zuid-Oost verhuisd. Hier maakte ik kennis met de Amsterdamse voetbalclub Fortius. Naast Fortius heb ik bij Omniworld, DWS, Sport Club Feyenoord en Voorland gespeeld. Wegens privé omstandigheden ben ik gestopt met voetballen.

In 2009 kwam ik een goede vriend tegen die aan mij vroeg om een kickbokstraining bij te wonen. Na de eerste training werd ik gelijk verliefd op deze sport en heb ik me vervolgens dan ook direct ingeschreven bij Ropie Gym in Almere. Na een jaar keihard te hebben getraind, heb ik mijn eerste wedstrijd onbeslist gevochten. Sindsdien heb ik negen wedstrijden gevochten.

Na regelmatig blessureleed begon ik na te vragen hoe ik deze kan verhelpen en kon voorkomen. Na wat onderzoek te hebben gedaan, ben ik beland bij ATS Sportmassage in Hoorn. Na een jaar cursus te hebben gevolgd en succesvol te hebben afgerond, heb ik een stageperiode van 7 maanden gelopen bij AFC “Amsterdamsche Footbal Club”. Naast mijn Sportmassage diploma heb ik ook de cursus Conditie/Hersteltrainer van Toine van den Goolberg succesvol afgerond.

Twee jaar na afronding van de cursus Sportmassage ben ik actief geworden als professioneel sportmasseur. Naast sportverzorger behandel ik als sportmasseur professionele kickboksers zoals Cedric Manhoef, Murthel Groenhart, Feride Kirat, Eyevan Danenberg, Noah Apituley en MMA-vechter Djamiel Chan.

“How you respond to the challenge in the second half will determine what you become after the game, whether you are a winner or a loser.”

 

Daarnaast werk ik samen met personal trainers (Iwan Redan van “Beyond Yourself”, Kenneth Sances van “Sances Gym” en Ropie Adriaan van “Ropie Gym”) en een fysiotherapeut (Annemieke van Osch van “Be free, be fit, be football”).

Naast mijn eigen onderneming werk ik ook bij Sparta Rotterdam. Bij Sparta Rotterdam valt het jeugd elftal (O19) onder mijn verzorging. Ik ben dan bij alle wedstrijden van de O19 aanwezig om de juiste verzorging/blessurepreventie toe te passen op deze jeugdspelers.

Een van de belangrijkste dingen die ik in mijn levensloop heb geleerd, is dat je als sporter/topsporter altijd goed voor jezelf en je lichaam moet zorgen. Net als een auto en een huis onderhoud nodig hebben, heeft je lichaam met ongeveer 650 spieren ook onderhoud nodig. Op het moment dat de spierspanning toe neemt, moet deze ook weer afnemen. Als de spierspanning te lang aanhoudt, bestaat de kans op spierverkramping, dat kan leiden tot spierscheuring. Massages stimuleren hierbij een betere doorbloeding, dat zorg draagt voor de aanvoer van voedingstoffen, zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Sportmassage werkt preventief ter voorkoming van spierpijn, stress en blessures. Want: Blessures krijgen is natuurlijk hét spookbeeld van een sporter!

Jurgen Boerleider

Sporten was al vroeg mijn grote passie

Ik ben geboren in Suriname (Paramaribo). Toen ik 3 was verhuisden wij naar de Nederlandse Antillen (Bonaire), waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Op mijn 16e ben ik naar Amsterdam verhuisd.

Als jongetje al de beste willen zijn

Sport was al vroeg mijn grote passie. Sporten had een groot aandeel in mijn leven.Op school leerde ik goed zwemmen en haalde mijn brevet in reddingszwemmen. Na school was het altijd sporten, sporten en sporten. Voetballen op straat, tennis (tot mijn 12e), voetballen op een club (na mijn 12e) en daarnaast 4 jaar lang vechtsport: karate, judo en taekwondo.

Ik beleefde veel plezier aan het sporten. Ik was competitief en wilde graag de beste zijn. Ik was en ben bovendien leergierig. Ik wil mezelf namelijk altijd verbeteren!

sport logo's JB Sportmassage Amsterdam

Voetballen

Op mijn 16e, in Amsterdam aangekomen, besloot ik mij verder te concentreren op het voetballen. Ik wilde kijken hoever ik kon komen met voetbal. Achtereenvolgens speelde ik in de selectie (of vlak daaronder) bij:

 • ASV Fortius, Amsterdam Junioren B2 | 2002 -2004
 • Omniworld, Almere Junioren A3 | 2004-2006
 • Omniworld, Almere Senioren, 2e elftal | 2006-2007
 • DWS, Amsterdam Senioren, 3e elftal | 2007-2008
 • Feyenoord, Rotterdam Amateurs, 2e elftal | 2008-2009
 • Voorland, Amsterdam Senioren, 2e elftal | 2009-2010

Amsterdam en Rotterdam zijn mij even lief. Ik reis nog steeds op en neer tussen beide steden. Ajax – Feyenoord vind ik een geweldige klassieker, maar ik heb geen favoriet.

Ik stopte met voetballen omdat ik mij individueel wilde verbeteren. Ik zocht een persoonlijke uitdaging.

Vechtsport

In 2010, op mijn 23e, koos ik voor kickboksen. Ik was al snel verliefd op de sport. Bij Ropie Gym in Almere mocht ik al na 1 jaar hard trainen een wedstrijd boksen. Die eindigde onbeslist. Foto Ropie Gym op oude webstie

Vijf jaar bokste ik serieus en vocht ik 10 wedstrijden. Van amateur bracht ik het tot “semiprof” en bokste ik in de B-klasse.

In 2015 stopte ik met wedstrijden om JB Sportmassage op te richten.

“Een van de belangrijkste dingen die ik in mijn leven heb geleerd, is dat je als sporter altijd goed voor jezelf en je lichaam moet zorgen. Net als je een auto en een huis moet onderhouden, heeft je lichaam met ongeveer 650 spieren ook onderhoud nodig”

5 jaar JB Sportmassage, Amsterdam

In de jaren 2014 en 2015 begon ik met de opleiding in de Sportmassage bij ATS Sportmassage in Hoorn. Na mijn studie op 1 mei 2016 heb ik mijn onderneming ingeschreven bij de KVK in Almere, maar mijn werkzaamheden voerde ik in Amsterdam.

Omdat ik verder wilde komen en mijn grote interesse voor anatomie wilde vervullen, volgde ik van 2018 tot 2019 met succes de opleiding tot Sporttherapeut. Dat is een opleiding tussen sportmassage en fysiotherapie in. Daar leerde ik nieuwe technieken, zoals mobiliseren en bindweefselmassage. Bindweefselmassage pas ik vaak toe tijdens mijn behandelingen. Met bindweefselmassage worden de met de huid verkleefde spieren als het ware losgetrokken. Dit zorgt voor betere doorbloeding en meer ruimte voor de spieren.

Het is bijvoorbeeld toepasbaar bij een “frozen shoulder”, maar ook bij veel rugblessures.

Inmiddels bestaat JB Sportmassage 5 jaar. Mijn missie is om topkwaliteit te leveren en net als in de sport de beste te zijn. Daarvoor luister ik bijvoorbeeld heel goed naar klanten. Feedback van klanten zijn voor mij input voor continue verbetering. Ik leer na 5 jaar nog altijd daarvan. Daarnaast is iedere klant anders, dus ook elke behandeling. “

“Niet de blessure staat centraal, maar de sporter”

Feedback is een onderdeel van mijn Totaalaanpak. Ik vraag alle klanten om een review te schrijven op Trustpilot.

Om betrokken te blijven bij het voetballen en om feeling te houden met de (top)sport begeleid ik tot de dag van vandaag als sportmasseur talentvolle jeugdteams (Onder 15, O17 en O18) bij AFC in Amsterdam (Nederlands amateur kampioen in 2018-2019).

Bij Sparta was ik in 2016 en 2017 sportmasseur bij de Jeugd O19. Van het team dat ik begeleidde zijn 5 jongens doorgestroomd naar de profs van Sparta. Daarvan masseer ik er nu nog 3.

Tot slot: Ook ik neem regelmatig een massage. Mijn schouders en rug kunnen door de lange dagen vast gaan zitten en dat wil ik het liefst vermijden. Na elke massage voel ik me weer opgeladen om de week door te komen.

Amateur- en topsporters bij JB Sportmassage

Mijn klanten zijn over het algemeen amateur sporters, van recreatief tot competitief. Daarnaast ben ik sportmasseur van diverse topsporters in voetbal en kickboksen.

Ik werk verder samen met diverse personal trainers in de fitness wereld.

Kickboksers

De professionele kickboksers die ik regelmatig behandel zijn:

 • Regian Eersel (Sityodtong Amsterdam)
 • Lennart Blijd (Sityodtong Amsterdam)
 • Chris Baya (Sityodtong Amsterdam)
 • Cedric Manhoef (Mike’s Gym)
 • Eyevan Danenberg (Petrus Gym)
 • Gohkan Saki
 • Gordon Kalaykhan (L.G.T)
 • Lucien Kneeswijk (Ropie Gym)

Voetballers

De professionele voetballers, die ik op dit moment begeleid zijn:

 • Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt | Duits International O21)
 • Deroy Duarte (Sparta | Nederlands International O21)
 • Dean Geuzen (Top Oss)
 • Kyvon Leidsman (Top Oss)
 • Joshua Sanches (Top Oss)
 • Tommy St.Jago (FC Utrecht)
 • Divaio Bobson (Ajax O17)