Massage marathon

Wat is de Massage Marathon?

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest helaas maar 75% van de kinderen van deze ziekte. Dit moet en kán beter. Het doel van dit project is om organisaties, gerelateerd aan kinderen met kanker, te helpen dit percentage te verhogen. JB Sportmassage helpt dit doel te realiseren door middel van het organiseren van een Massage Marathon. De Massage Marathon wordt ingezet om geld in te zamelen voor Stichting Opkikker.

Dit project vindt jaarlijks plaats op elke keer een andere unieke locatie en een nieuwe ontvanger van de opbrengsten. Voorafgaand aan en tijdens de marathon, – die één volledige week duurt – kun je als klant online een plek reserveren en krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen twee soorten massages die beide 20 minuten zullen duren. De target is om in deze week honderd mensen te masseren. Waarom honderd? Omdat wij uiteindelijk naar 100% genezing van kinderkanker willen!

Naast het masseren zullen er stands zijn met allerlei informatie over kanker. Denk aan preventie, succesverhalen, herkenning van symptomen en informatie over supportgroepen. Gedurende de marathon wordt er rekening gehouden met alle maatregelen met betrekking tot het Covid-19 virus. Er zullen desinfecteringsmiddelen aanwezig zijn en te allen tijde wordt er gepaste afstand gehouden waar mogelijk.

De uiteindelijke boodschap die meegegeven wordt door JB Sportmassage met dit evenement is: Je bent niet alleen! Wij vechten gezamenlijk tegen kanker!

Massage marathon

Waarom de Massage Marathon?

Mijn naam is Jurgen Boerleider. Ik ben de oprichter van JB Sportmassage en de Massage Marathon. Het idee voor deze marathon is eigenlijk ontstaan uit een gevoel van onmacht. Helaas heb ik zelf heel wat familieleden moeten begraven die zijn gestorven aan: longkanker, hersentumoren, prostaatkanker, borstkanker en momenteel vecht mijn oom voor zijn leven tegen prostaatkanker. Ik voelde mij machteloos toen ik ze niet kon helpen met het verzachten van hun pijn en ik kan mij goed voorstellen dat ik niet de enige ben die dit gevoel herkent.

Daarom ben ik hiermee begonnen. Ik heb een enorm respect voor mijn familieleden die helaas door deze ziekte zijn komen te overlijden. Ook al is het voor hun te laat, ik zie deze ‘vuist’ tegen kanker als een laatste eerbetoon naar hun leven. Na gezien te hebben hoe moeilijk het voor hun was om te accepteren dat zij uitbehandeld waren en anderzijds ook gezien te hebben hoe het is om na jaren van ontkenning te laat naar de dokter te stappen, kon ik alleen maar concluderen dat het allemaal leidde tot een periode van ‘collectief lijden’ voor de getroffenen en de nabestaanden.

Iedereen denkt namelijk dat ze alle tijd van de wereld hebben, totdat het ineens snel duidelijk wordt dat het niet zo is. In de tijd die mij nog gegund is, wil ik graag een impact maken. Ik wil ook graag meer awareness creëren. Kanker moet niet meer “de ziekte zijn waar niet over gesproken mag worden’’, maar wij moeten juist de dialoog met elkaar aangaan. Daarom is bewustwording zo belangrijk. Dit jaar is het streven kinderkanker. Volgend jaar een andere vorm van kanker en zo gaan wij elk jaar door met ons steentje bijdragen.

Masseren met een groter doel

De Massage Marathon wordt gehouden in de eerste week van april. In deze week is het doel om minstens 100 mensen te masseren. Een deel van de inkomsten zullen worden gedoneerd aan Stichting Opkikker. Aan het eind van elke dag zal ik in gesprek gaan met een persoon die op een of andere manier een raakvlak heeft met (kinder)kanker. Dit zal ik doen door middel van mijn podcast genaamd: On The Table.

On The Table Podcast

Aan het eind van elke dag gedurende de Marathon ga ik in gesprek met de meest uiteenlopende gasten over van alles en nog wat omtrent het onderwerp (kinder)kanker. Elke dag zal er een nieuwe gast ‘aan tafel’ aanschuiven bij de ‘On The Table Podcast. De meest pure gesprekken komen tot leven tijdens een massage.

Voor meer informatie:

Stichting De Gouden Handen

  • KVK nummer: 83894764
  • E-Mail: info@stichtingdegoudenhanden.nl
  • Instagram: @stichting_degoudenhanden
  • LinkedIn: Stichting Degoudenhanden
Donatie € -